Kunstuitleen | Exposities
Educatieve activiteiten

Elsbeth Cochius exposeert en presenteert “ Vroege Vogels” bij HardenbergArt

Grafisch kunstenares Elsbeth Cochius zal voor een aantal van u geen onbekende zijn: zij exposeerde al eerder bij HardenbergArt en er is ook werk van haar aanwezig in de Kunstuitleen. Wellicht heeft u al eens een ‘Cochius’ aan de muur gehad.

Zij studeerde aan de AKI te Enschede Monumentale Vormgeving en Grafiek, en is nog steeds woonachtig in deze stad. Sinds 1987 heeft ze veel geëxposeerd, onder andere in Spanje, Duitsland en Japan. Ook vele malen in Nederland, waaronder dus in Hardenberg. Enkele jaren geleden ontving zij de HeArtpool Grafiekprijs.

Voor Elsbeth is en blijft de natuur haar belangrijkste bron van inspiratie. Takjes, bladeren, veren: ze worden met grote precisie uit het linoleum gesneden. De grafische techniek die zij beoefent noemen we hoogdruk: alle weggesneden lijnen en vlakken blijven wit: daar waar het linoleum blijft zitten (hoog is) komt drukinkt en vormt zo de afdruk. Dat dit ingewikkelder is dan het op het eerste gezicht lijkt mag duidelijk zijn. Dagelijkse oefening baart in dit geval kunst! De expositie bij HardenbergArt heeft als thema ” Vroege Vogels”, met een knipoog naar het gelijknamige radioprogramma, en wordt geopend op zaterdag 20 april om 11.30 uur. Aansluitend zal de kunstenares zelf vertellen over haar werk aan de hand van een powerpoint-presentatie. Tevens zal Johan Poffers vertellen over vroege vogels in ons eigen Vechtdal. Deze presentaties vinden plaats in het LOC op het Podiumplein. Hierbij bent u van harte welkom.

Elsbeth Cochius : ” Vroege Vogels”: 20 april t/m  22 juni 2019,  HardenbergArt, LOC Hardenberg. Opening 11.30 uur, daarna om 12.00 uur een presentatie door de kunstenares zelf op het Podium – plein, ook in het LOC. Gevolgd door een presentatie van Johan Poffers over vroege vogels in het Vechtdal.