Kunstuitleen | Exposities
Educatieve activiteiten

Geanimeerde opening Vroege Vogels bij HardenbergArt

Zowel kunst- als natuurliefhebbers kwamen aan hun trekken bij de opening van de expositie van Elsbeth Cochius afgelopen zaterdag. Zo’n dertig geïnteresseerde bezoekers waren aanwezig bij de opening van de expositie van het werk van de grafisch kunstenares. Cochius vindt haar inspiratie in de natuur die zij op alle mogelijke momenten van de dag vastlegt. Eerst in schetsen, vervolgens in haar atelier uitgewerkt tot linosneden van vaak imposante afmetingen. Overigens zijn er ook heel fijnzinnige kleine werkjes te zien. In een powerpoint-presentatie nam Elsbeth Cochius het publiek mee en gaf interessante inkijkjes in het proces van de totstandkoming van haar kunstwerken. Komend najaar zal zij als curator optreden voor de Grafiekmanifestatie Panta Rei. Samen met vier collega – grafici, onder wie Diana Huijts, zal zij dan een expositie bij HardenbergArt verzorgen.

Vervolgens gaf Johan Poffers een bevlogen filmpresentatie over zijn werk als natuurpromotor. Als adviseur van een aantal Vechtdal-gemeenten draagt hij zorg voor een beter broedklimaat voor rivier- en weidevogels. De verschillende onderdelen van het openingsprogramma werden muzikaal omlijst door het duo Bart & Arriët dat sinds anderhalf jaar optreedt onder de naam Not Dark Yet met zelfgeschreven en gecomponeerde nummers.

Met dank aan Harry Kruiper voor de foto’s!

U kunt de expositie Vroege Vogels van Elsbeth Cochius bezoeken t/m 22 juni a.s. tijdens de openingsuren van het LOC Hardenberg. De binnenruimte van HardenbergArt (uitleen) is open: wo. en vr. 14.00 tot 17.00 uur. Za. 11.00 tot 14.00 uur.