Kunstuitleen | Exposities
Educatieve activiteiten

Expositie HardenbergArt: Grafiek 2019, Panta Rhei  

In aanwezigheid van ruim dertig belangstellenden opende afgelopen vrijdag Gert Gerrits, voorzitter van Hardenberg Art, de expositie Panta Rhei in het LOC te Hardenberg. Vijf grafisch kunstenaars tonen hier hun werk; etsen, houtsnedes, zeefdrukken en litho’s (steendruk). Alle vijf hebben een geheel eigen stijl en vertellen door middel van hun prenten een verhaal. Wat ze met elkaar gemeen hebben is een poëtische manier van ‘vertellen’. Grafiek wordt in oplagen gedrukt, dat wil zeggen dat er van elke afbeelding meerdere exemplaren bestaan. Ze zijn echter nooit honderd procent identiek omdat elke drukgang handmatig gebeurt: de kunstenaar brengt voor elke afdruk opnieuw inkt aan.

Elsbeth Cochius, zelf grafisch kunstenaar, heeft de vijf exposanten bij elkaar gebracht en is opgetreden als curator voor deze tentoonstelling. Zij hield een inleiding tijdens de opening, waarna een van de grafici, Diana Huijts, een toelichting gaf op haar eigen werk dat is geïnspireerd op de Japanse prentkunst. De huidige expositie bij Hardenberg Art heeft een bijzonder karakter omdat deze de laatste is op de locatie LOC. In de loop van 2020 zal HardenbergArt verhuizen naar het Wilhelminaplein, centrum Hardenberg. Momenteel wordt er nog verbouwd zodat er straks ruimte is voor meerdere activiteiten. Zo zullen er weer mogelijkheden komen om cursussen te geven aan kinderen, jongeren en volwassenen. Uiteraard zet HardenbergArt haar Kunstuitleen en Exposities voort zoals u het bent gewend. De titel Panta Rhei (alles stroomt) is hiermee zeer actueel: er gebeurt weer van alles bij HardenbergArt! U wordt op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen.

Expositie Panta Rhei met grafisch werk van Annelien Dam, Wim Jonkman, Diana Huijts, Piet Lont en Henk Tichelaar loopt t/m 23 november 2019.

LOC Hardenberg, Parkweg 1 a4, 777XP Hardenberg. www.hardenbergart.nl   info@hardenbergart.nl