Kunstuitleen | Exposities
Educatieve activiteiten

VERVREEMDING: expositie Egbert Willering bij HardenbergArt in LOC

Het jaar 2017 wordt door HardenbergArt ingeluid met een expositie van de in Hardenberg
geboren kunstenaar Egbert Willering.

Na een opleiding aan de Academie voor Beeldende Vorming in Amersfoort en een loopbaan als docent legt Willering zich de laatste jaren geheel toe op het vrije kunstenaarschap.
Zijn schilderijen zijn te omschrijven als abstract-figuratief: voorwerpen uit zijn directe omgeving worden sterk vereenvoudigd waardoor hun zeggingskracht groter wordt. Willering gebruikt de vormen als elementen; hij zoekt een balans tussen deze vormen, vlakken en kleuren totdat hij helemaal tevreden is met de compositie. De voorwerpen ontstijgen hun eigen werkelijkheid, gaan een nieuwe verbintenis aan met elkaar en werken vervreemdend op de beschouwer. In een recensie bij een eerdere expositie haalt Wim van der Beek de surrealistische schilder Magritte aan, die op een schilderij van een pijp het bijschrijft: ceci n’est pas une pipe aanbracht. Met andere woorden: niet alles is wat het op het eerste gezicht lijkt.
Egbert Willering exposeerde onder andere in Hattem ( De Rode Jas), Den Haag ( Gemeente Museum) en Ede ( Huis Kernhem).

De expositie VERVREEMDING wordt geopend door Klaas Oosterkamp op zaterdag 28 januari om 11.30 uur. U bent van harte welkom !

VERVREEMDING: 28 januari t/m 18 maart 2017

HardenbergArt, LOC, Parkweg 1 a 4 Hardenberg.
www.hardenbergart.nl | info@hardenbergart.nl | www.egbertwillering.nl