Kunstuitleen | Exposities
Educatieve activiteiten

Lyda Boekholt met ”Geschetste Schilderijen” bij HardenbergArt

 

Voor velen is Lyda Boekholt een goede bekende, zij heeft inmiddels haar sporen als kunstenaar wel verdiend. Geboren in Bussum, woont en werkt zij al het grootste deel van haar leven in Hardenberg. Lyda volgde de AKI te Enschede en heeft zich sindsdien verder ontwikkeld in de schilderkunst. Haar inspiratie en thema is steeds weer de condition humaine , de immer actuele menselijke gevoelens van liefde, geborgenheid, hartstocht en verlangen.

Haar werk kenmerkt zich door uitbundig kleurgebruik, maar kan soms ook heel ingetogen zijn. Af en toe krijgt de beschouwer een associatie met Renaissance-kunstenaars of Impressionisten.

Lyda heeft veel exposities op haar naam staan in zowel Nederland, België als Duitsland. Regelmatig exposeert ze ook in de Konijnenbeltsmolen in Ommen. In haar atelier aan de Europaweg ( t.o. het gemeentehuis) geeft ze les aan kleine groepen cursisten; in principe  6 personen per groep.

De komende expositie bij HardenbergArt wordt geopend op zaterdag 20 januari om 11.30 uur door bevriend kunstenaar Eric Schutte. U bent hierbij van harte welkom!

 Expositie Geschetste Schilderijen van Lyda Boekholt: 20 januari t/m 10 maart 2018. HardenbergArt, LOC, Parkweg 1 A4 te Hardenberg.

www.hardenbergart.nl
info@hardenbergart.nl
www.lydaboekholt.nl